Complete programma Poppodium 2013 bekend!

Ook dit jaar wordt het Poppodium weer in ‘t Beest georganiseerd. Een groep enthousiaste jongeren is samen met de Jongerenraad Goes bezig met de organisatie. Als hoofdact hebben zij de Surinaamse band La Rouge weten te strikken.

Deze band is zowel in Suriname als in Nederland een kopstuk van de kaskawi of kaskawina-stijl, een explosieve hedendaagse kawina-stijl. In de snelle en sensuele kaskawi wordt de creoolse vraag-en-antwoordzang van de kawina, de oorspronkelijk spirituele winti-muziek, gemixt met het calypso-achtige ritme van de kaseko. Talrijke trommels, zoals de skratjie, bepalen het opzwepende ritme. Daarnaast plukt La Rouge uit soca, salsa, merengue en (Nederlandstalige) rhythm-and-blues. Begin 2005 scoorden zij tweemaal een hit, mede dankzij het producersteam RMXCRW, met de nummers “Je doet” en “Als je weet wat je doet”.

Kwodjo
Kwodjo staat bekend om zijn Reggae / Dancehall nummers, maar ook Afrobeat en Afropop staan op zijn playlist, een genre dat zijn Afrikaanse roots laat zien. Kwodjo nu 21 jaar heeft gewerkt met verschillende producers over de hele wereld. Zoals het Verenigd Koninkrijk, Ghana en natuurlijk zijn thuisland Nederland. Enkele van zijn beroemde platen zijn “Baby Relax”, “Cyaant stop di sound” en “Mi waan tek a dive”.

Tussen de acts door zal er door een groep dansers van Moves! een dans optreden zijn.

Verder zullen de Dj’s Rafya, Niels Korsuize en Mysteria zorgen voor tropische sferen. Zij zullen plaatjes draaien in de genres Tropical tot reggae en van Dancehall tot Latin-house, dus voetjes van de vloer en kom naar ’t Beest!

La Rouge - Flyer t Beest Goes (A4 21 x 30 cm)